Wat te doen bij stormschade zonnepanelen

18/2/2022

Wat te doen bij stormschade zonnepanelen

De storm van vandaag heeft door het hele land de nodige schade aangericht. Inmiddels komen bij ons meldingen binnen van afgewaaide zonnepanelen en schade aan zon-pv installaties. Wij helpen u graag om dit op de juiste manier af te wikkelen.

Onderstaand stappenplan helpt u op weg:

  • Maak foto's van de schade die de storm heeft aangericht.
  • Noteer zo nauwkeurig mogelijk het tijdstip waarop de schade ontstond, zodat het te koppelen is aan de windmetingen van het KNMI. Deze zijn te vinden via Weeronline.
  • Meld de schade bij uw verzekeraar of tussenpersoon. De opstalverzekering dekt de schade bij een windkracht hoger dan 7, mits de zonnepanelen zijn opgegeven.
  • Spreek met de verzekeraar af wat er alvast opgeruimd kan worden. Denk hierbij aan loshangende en losliggende onderdelen die gevaarlijke situaties kunnen opleveren of extra schade kunnen toebrengen.
  • De verzekeraar bepaalt vervolgens of de schade vergoed wordt.

In sommige gevallen bepaalt de verzekeraar welk bedrijf de schade gaat herstellen. Mocht de verzekeraar bepalen dat wij de opruim- en of herstelwerkzaamheden mogen verrichten, dan kunt u contact met ons opnemen en zullen wij u voorzien van een offerte.

Mocht u vrij zijn in uw keuze, dan helpen wij u uiteraard graag! Neem dan contact met ons op voor een offerte.

We helpen u graag!
Heeft u vragen of heeft u schade en weet u niet wat te doen? Stuur dan een mail naar info@agro-nrg.nl. We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen!