Agro-NRG's Antwoord op Netcongestie

15/1/2024

Dé Oplossing voor Netcongestie met Innovatieve Energieopslag

Agro-NRG's Intelligente Energieopslagoplossingen voor Bedrijven

Steeds meer bedrijven in het MKB stappen over op duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen om hun bedrijfsactiviteiten te verduurzamen. Echter, de groeiende uitdaging van netcongestie maakt het terug leveren van overtollige energie aan het stroomnet een steeds complexere taak.

Agro-NRG biedt nu geavanceerde oplossing voor deze uitdaging, waarmee bedrijven hun energie efficiënt kunnen beheren. Benieuwd hoe wij dit doen? Lees dan verder.

Wat is Netcongestie? De Stroomfile van Duurzaamheid

Netcongestie is een fenomeen waarbij het elektriciteitsnet overbelast raakt. Dit ontstaat wanneer de vraag en het aanbod van elektriciteit zo ver uit balans zijn dat het energienetwerk het niet meer aankan.

Netcongestie bereikt zijn hoogtepunt tijdens piekmomenten, zoals de namiddag en vroege avond wanneer het energieverbruik piekt bij huishoudens. Netcongestie doet zich ook voor op zonnige dagen, wanneer de zonnepanelen overuren draaien en er weinig stroom gebruikt wordt.

Op deze cruciale momenten merken we dat de grenzen van ons energienetwerk worden opgezocht en bedrijfsvoeringen in het gedrang kunnenkomen.

Onze Platinum Oplossing voor Netcongestie

Wij hebben samen met onze partners de oplossing voor dit probleem: onze intelligente energieopslag-installatie. Deze oplossing varieert van kleine situaties met 100 kWh tot groter dan 10 MWh energieopslagmogelijkheden.

Onze geavanceerde oplossingen stellen bedrijven in staat om overtollige energie op te slaan op momenten van weinig stroom gebruik en deze te benutten tijdens piekmomenten. Hierdoor bent u en uw bedrijf onafhankelijk van het stroomnet, draagt u bij aan een evenwichtiger energienetwerk en maximaliseert u financieel rendement.

Voordelen van Agro-NRG's Energieopslagsystemen:

Onze accu-installaties bieden niet alleen een krachtige oplossing tegen netcongestie, maar biedt uw bedrijf nog veel meer voordelen.

 

 1. Optimale Benutting van Eigen Opwekking:
  Met onze accu oplossing stellen wij bedrijven in staat om zelf opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer het energienet overbelast is, waardoor de bedrijfscontinuïteit wordt gewaarborgd.
 2. Meer Toegang tot Stroom Tijdens Piekmomenten:
  Door netcongestie kan het stoomnet in piekmomenten soms niet leveren wat uw bedrijf nodig heeft, wat de groei van uw bedrijf kan belemmeren. Onze oplossing biedt u de mogelijkheid juist in deze piekmomenten stroom af te nemen uit de installatie. Dit zou niet alleen de betrouwbaarheid van uw energievoorziening vergroten, maar ook de flexibiliteit van uw bedrijfsactiviteiten verbeteren.
 3. Slimme Energiehandel:
  Dankzij onze expertise en slimme software kunnen bedrijven op piekmomenten automatisch energie van het net halen wanneer de prijs laag is en deze opslaan om later te gebruiken of tegen een hogere prijs te verkopen wanneer de prijs hoog is. Hierdoor is de business case goed.
 4. Flexibele Schaalbaarheid:
  De accu-installatie die wij leveren is schaalbaar van 100 kWh tot installaties groter dan 10 MWh, waardoor wij de energieopslag oplossing precies kunnen laten aansluiten aan uw specifieke energiebehoeften.
 5. Optimalisatie door AI:
  Onze accu-installaties met slimme AI-systemen handelen proactief op de energiemarkt, detecteren problemen vroegtijdig en minimaliseren downtime, met als resultaat het maximaliseren van uw rendement.
 6. Onze veiligheidsgarantie:
  Veiligheid is onze hoogste prioriteit. Daarom leveren wij de accu-installaties met een uitgebreid scala aan veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat uw installatie veilig blijft.
 7. Financieel rendement:
  Dankzij onze marktexpertise en uitgebreide producten en diensten zullen wij de installatie voor u opzetten zodat u automatisch op verschillende manieren van de energie markt kan profiteren en het maximale financieel rendement uit uw systeem gaat halen.

 

Neem Contact Met Ons Op

Benieuwd hoe onze energieopslag oplossing kan bijdragen aan het behalen van uw duurzaamheidsdoelstellingen? Neem vandaag nog contact met ons op en wij komen graag vrijblijvend langs voor een kopje koffie en om demogelijkheden te bespreken.

0541 - 200 150
info@agro-nrg.nl

7631 AE Ootmarsum
Eerste Stegge 54