Agro-NRG toekomstbestendig door Belgische samenwerking

26/1/2022

Agro-NRG toekomstbestendig door Belgische samenwerking

Zon-PV leverancier Agro-NRG BV uit Ootmarsum gaat de samenwerking aan met het Belgische Green & Durable Energy. Deze Belgische aanbieder van hernieuwbare energieoplossingen heeft een meerderheidsbelang genomen in Agro-NRG BV. Agro-oprichter Robert ter Horst is blij met deze stap: “Dit past heel mooi in onze lijn van professionaliseren, meebewegen met de markt en vooruitkijken naar de toekomst”.

Agro-NRG levert al meer dan twaalf jaar complete zon-PV installaties aan het MKB. Onder Agro-NRG BV valt ook de zonnepanelen groothandel Home-NRG. Vanuit deze groothandel in Ootmarsum levert Home-NRG zonnepanelen, omvormers en montagesystemen uit eigen voorraad. Daarnaast ondersteunen zij hun klanten in calculaties en montage. Oprichter Robert ter Horst motiveert zijn keuze voor de samenwerking: “De energietransitie is nog maar net begonnen. De techniek van energieproductie, opslag, terugleveren en het laden van voertuigen zal in de toekomst alleen via Smart Energy Systemen aangestuurd worden”. Juist daarom zocht Ter Horst de samenwerking op.

Samenwerking voor groter aanbod

Green& Durable Energy is onderdeel van het Belgische Hasco Invest. “Vanuit Ootmarsum en België gaan we onze klanten niet alleen voorzien van onze producten, maar vooral begeleiden in het toepassen en op elkaar afstemmen van de diverse componenten. Maatwerk dus”, vertelt Robert ter Horst. “Samen hebben we meer slagkracht, kapitaal en kennis. We versterken elkaar en kunnen daarmee ons aanbod vergroten”.

Voorlopig geen grote verandering

Met de verkochte aandelen is de samenwerking een feit. Ter Horst onderstreept dat er voorlopig niets verandert. “We blijven onze klanten van Agro-NRG én Home-NRG gewoon bedienen zoals we altijd al hebben gedaan. Ook met de Twentse nuchterheid. Maar in de toekomst hebben we onze klanten meer te bieden en kunnen we meedenken over toekomstbestendige zon-pv installaties”. Ter Horst blijft nog minimaal 5 jaar aan, maar gaat de directievoering delen met Hans Huiskes, Gert Geraerts van G & D Energy en een klein team van investeerder Hasco Invest.