Project

Begeleiding

maatwerk
opstartfase
subsidie
netwerk
omvormer
zonnepanelen
montage
monitoring
oplevering
Lees verder

Maatwerk

iedere klant, bedrijf of wens is uniek

Daarom leveren we altijd maatwerk. We begeleiden het hele project: van begin tot eind, van plan tot realisatie. We doorlopen onderstaande stappen om het project tot een goed einde te brengen:


Opstartfase

bedrijf en aansluiting in kaart brengen

In de opstartfase kijken we samen naar de situatie; hoe groot is het stroomverbruik en op wat voor soort dak komen de panelen? We kijken samen naar de aansluiting, het dakoppervlak en de situatie rondom het gebouw. Dit alles vormt de basis voor het algehele plan.

Subsidie

aanvragen indien mogelijk

Bedrijven en (non-profit) instellingen die zonne-energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van verschillende subsidieregelingen zoals SDE++, EIA, MIA of VAMIL. Hierdoor hoeft u niet het volledige bedrag zelf te investeren. Het hangt af van uw situatie voor welke regeling u in aanmerking komt.

Zon-PV projecten komen alleen in aanmerking voor SDE++ subsidie als er een grootverbruikersaansluiting is. Mocht u in aanmerking komen voor een subsidie, dan vragen wij dit voor u aan. 

Lees meer over subsidies

Elektriciteitsnetwerk

aanpassen waar nodig

Om uiteindelijk het PV-systeem te kunnen aansluiten, worden er de nodige aanpassingen gedaan aan het elektriciteitsnetwerk: 

  • Er wordt een nieuwe hoofdaansluiting aangelegd
  • Er komt een nieuwe groepen verdeelkast met bruto productie meters
  • De oude hoofdmeterskast wordt de nieuwe groepen verdeelkast

Omvormer

geschikt voor uw situatie

Afhankelijk van de grootte van het PV-systeem, wordt de omvormer gekozen. Deze omvormer zet de opgewekte zonne-energie om in gelijkstroom. Wij werken met verschillende kwaliteitsmerken: Fronius, SolarEdge, Solax en Enphase.


Dakbevestiging

afhankelijk van het type dak

De keuze van het soort en merk dakbevestiging, is afhankelijk van het soort dak. Komen de panelen op een plat dak, op golfplaten of een pannendak? Voor iedere opstelling is een mogelijkheid. We werken met de kwalitatief sterke merken Esdec, Van der Valk en Solar Construct. 

Zonnepanelen

geschikt voor uw situatie

Het type zonnepaneel hangt af van de grootte van de installatie, maar uiteraard ook van de wensen van de klant. Er zijn geheel zwarte panelen, blauwe panelen, panelen met een zwarte rand of met een aluminium rand. Wij werken met zonnepanelen van de merken Longi, TrinaSolar en Jinko Solar.


Montage

veilig en op basis van een dakplan

Als alle materialen gekozen en geleverd zijn, beginnen we met het monteren van het zon-pv systeem. Dit gebeurt aan de hand van een dakplan, waarin alle panelen en bekabeling door ons zijn ingetekend. De dakconstructie en de zonnepanelen komen op het dak, de bekabeling wordt aangelegd, de meterkast aangepast en de omvormer aangesloten. Pas als de hele installatie goed werkt, leveren wij deze aan u op. 

Uiteraard monteren wij ieder project veilig: we maken gebruik van persoonlijke en collectieve beveiliging en onze monteurs volgen jaarlijks een cursus veilig werken.

Monitoring

aansluiten en inregelen

Ieder zon-pv systeem kan tegenwoordig via een monitoringsysteem gevolgd worden. Middels een app kan dit op uw mobiele telefoon of tablet geïnstalleerd worden. Hierop kunt u zien hoeveel energie het systeem per dag opwekt. Wij zorgen ervoor dat deze monitoring wordt ingesteld.

Oplevering

en service

Als de gehele installatie draait en ingesteld is, leveren wij deze aan u op. Uiteraard zijn we u daarna ook nog van dienst, in het geval er service of onderhoud nodig is aan het systeem. Reiniging en inspectie bevorderen een hoger rendement. Wij bieden de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten voor het zon-PV systeem. Hierbij kunt u kiezen uit drie verschillende servicepakketten: basis, pro en premium. De kosten voor het onderhoudscontract zijn afhankelijk van de grootte van uw zon-pv systeem. 

Lees alles over onderhoudscontracten
Agro-NRG Logo

Meer weten?

Zonnepanelen op uw staldak of bedrijfspand

Wij informeren u graag! Vul het formulier in en maak direct een afspraak.

Aanvraag versturen
Bedankt voor uw aanvraag!
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oh oh! Er ging iets mis.
Probeer het nogmaals en controleer uw invoer.
Stuur anders een mail naar info@agro-nrg.nl