SDE+ subsidie ook in 2017 beschikbaar

12/12/2016

Profiteer van SDE+ subsidie

Ook in 2017 is het mogelijk om een SDE+ subsidie aan te vragen. Het is een stimuleringsregeling vanuit de overheid op het plaatsen van zon PV installaties. Dankzij deze subsidie is het rendabel voor grootverbruikersaansluitingen om te investeren in zonnepanelen. Het budget voor de SDE+ subsidie bedraagt 12 miljard euro.

Er zijn ook in 2017 twee aanvraagrondes. De voorjaarsronde zal lopen van 7 maart tot en met 30 maart 2017. In de najaarsronde wil het kabinet een zelfde bedrag van 6 miljard euro openstellen. Het kabinet neemt daarover een definitief besluit na de sluiting van de voorjaarsronde.

Het aantal fases van het indienen van projecten gaat van vier naar drie fases. Met het verlagen van het maximumbasisbedrag van € 0,15 per kilowattuur naar € 0,13 per kilowattuur komt de vierde fase te vervallen. Deze verlaging weerspiegelt volgens Minister Kamp van Economische Zaken de daling van de kosten van hernieuwbare energie over de lange termijn, een belangrijke ontwikkeling richting het doel van een koolstofarme energievoorziening.

Hier vindt u uitgebreide informatie over de SDE+ regeling. Geïnteresseerd? U kunt ons bellen (0541 - 29 28 31) of mailen (info@agro-nrg.nl) voor meer informatie en begeleiding bij de SDE+ subsidie aanvraag.