Kunt u straks nog ondernemen?

26/4/2024

De gevolgen van ZE-Zones

Nederlandse steden gaan vanaf 2025 zero-emissie zones (ZE-Zones) introduceren. Dit zijn gebieden in stadcentra waar voertuigen die uitstoot veroorzaken, zoals busjes, vrachtwagens en benzine- en dieselauto's, niet meer welkom zijn. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor uw bedrijf als u afhankelijk bent van voertuigen die in deze gebieden opereren.

Ontdek in dit artikel de gevolgen voor ondernemers en de oplossingen die wij bieden.

Verduurzaming als Noodzaak

Gemeenten hebben de volledige vrijheid om te bepalen waar deze emissievrije zones komen en hoe streng de regels zijn die daar gelden. Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat u van de ene op de andere dag niet meer met uw bedrijfswagen het centrum kunt bereiken, wat uw mogelijkheid om zaken tedoen belemmert.

Om te zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over deze continu veranderende regels is er maar één oplossing: verduurzamen.

Bedrijven staan voor geen andere keuze dan hun wagenpark te elektrificeren om aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

Uitdagingen van Elektrificatie

Verduurzamen door het elektrificeren van uw wagenpark is echter nog niet genoeg. Er zijn nog een aantal kwesties die volledige elektrificatie lastig maken:

Gebrek aan laadinfrastructuur:

Als u stappen heeft gezet om uw wagenpark te elektrificeren, stuit u op een volgend probleem: het ontbreken van voldoende laadstations. Zo zijn er door heel Nederland bijvoorbeeld slechts 13 laadstations beschikbaar voor vrachtwagens. Dit gebrek aan laadinfrastructuur kan het opladen van elektrische voertuigen onderweg bemoeilijken. Met de verwachte toename van het aantal elektrische voertuigen zal deze situatie alleen maar verslechteren.


Capaciteit van het stroomnet:

Het stroomnet staat op dit moment al zwaar onder druk. Als bedrijven straks massaal hun wagenparken gaan elektrificeren, zal het stroomnet nog meer onder drukkomen te staan. Hierdoor gaan er vaker momenten komen dat bedrijven geen stroom mogen afnemen om hun voertuigen op te laden. Heeft u net geïnvesteerd in het elektrificeren van uw wagenpark, kunt u uw wagens niet opladen waardoor uw ondernemen wederom wordt belemmerd.

Oplossingen voor Nu!

Om volledig klaar te zijn voor de toekomst, moet verduurzaming verder gaan dan alleen uw wagenpark elektrificeren. Onze dienstenbieden een complete oplossing voor bedrijven die zich willen voorbereiden op emissievrije zones:

  • Slim-aangestuurde laadpalen: Het is cruciaal om zelf laadpalen te hebben bij uw bedrijf, zodat u niet afhankelijk bent van de gelimiteerde oplaadlocaties door Nederland. Met onze slim aangestuurde AC- en DC-laadpalen kunt u uw elektrische voertuigen gemakkelijk en efficiënt opladen bij uw bedrijfspand.
  • Zonnepanelen: Onze zonnepanelen geven u de mogelijkheid om rechtstreeks uw elektrische wagenpark te laden op zonnige dagen. Wij installeren zonnepanelen op uw bedrijfspand, waardoor u uw eigen groene energie kunt opwekken en kunt besparen op uw energiekosten.
  • Accu-opslag: Omdat het niet altijd mogelijk is om zonne-energie op te wekken en uw wagenpark niet altijd op kantoor staat zijn enkel zonnepanelen alleen niet genoeg. Onze accu-opslagsystemen kunnen energie van uw zonnepanelen opslaan voor later gebruik en automatisch opladen wanneer de energieprijs laag is. Dankzij onze batterijoplossingen kunt u uw wagenpark blijven laden wanneer andere bedrijven geen stroom kunnen afnemen van het overbelaste stroomnet, naast nog vele andere mogelijkheden. Met ons brede aanbod kunnen wij een accu-installatie precies afstemmen op de behoeften van uw bedrijf.


Dankzij onze jarenlange expertise kunnen wij in samenwerking met u ervoor zorgen dat al deze producten op de juiste wijze geconfigureerd zijn, zodat het precies aansluit op de behoeften van uw bedrijf.

Bent u klaar om uw bedrijf echt klaar te maken voor de toekomst of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!