Heckert Solar vegroot productie zonnepanelen

3/11/2015

Heckert Solar vegroot productie zonnepanelen

Hecker Solar (Chemnitz) breidt haar productiefaciliteit uit naar 300 megawatt per jaar. In haar Duitse fabriek wordt hiervoor een zesde productielijn gerealiseerd om aan de grote vraag te voldoen.


Met deze extra productiefaciliteit laat Heckert Solar zien te kiezen voor kwaliteit. Technisch gezien zou de capaciteit namelijk nog vergroot kunnen worden door de doorloopsnelheid van het productieproces te versnellen. Sneller lamineren op hogere temperaturen en mechanisch koelen komt echter niet ten goede van de kwaliteit op lange termijn, dit leidt tot delaminatie. Vaak te zien bij Chinese/Taiwanese/Vietnamese en andere budget fabrikanten. 

Door te kiezen voor uitbreiding is er geen noodzaak om de doorloopsnelheid van het productieproces te versnellen. Volgens Heckert is het vergroten van de productiefaciliteit de enige manier om de Chinese concurrentie op de prijs en kwaliteit te kunnen weerstaan.

Heckert Solar is een van de weinige Duitse familie (solar)bedrijven die niet ten prooi zijn gevallen aan investeerders. Snel winstbejag heeft de afgelopen jaren voor veel faillissementen gezorgd.