Eerste installatie Boeren met Zon in gebruik genomen

22/7/2016

Eerste PV-installatie Boeren met Zon in gebruik

Boeren met Zon is een uniek duurzaamheidsproject in Overijssel. Het maakt het agrarische ondernemers mogelijk via een huurkoopovereenkomst zonnepanelen te installeren. Op 14 juli 2016 nam de familie Pierik in Dalfsen als eerste een zonnepaneleninstallatie in gebruik dankzij Boeren met Zon. Een plezierige manier van zakendoen, aldus de familie Pierik: ‘Wij kunnen op een laagdrempelige manier zonne-energie opwekken.’

Klik hier voor de interviews met de betrokkene partijen.

Huurkoopregeling ontzorgt
Boeren met Zon is een samenwerking tussen Stimuland, Agro-NRG en Energiefonds Overijssel. Het doel van Boeren met Zon is agrarische ondernemingen in Overijssel helpen hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen. Dankzij de huurkoopregeling hoeven agrarische ondernemers hun eigen vermogen niet aan te spreken en ook geen bancaire lening af te sluiten. Omdat zij direct economisch eigenaar van de zonnepaneleninstallaties zijn, kunnen ze gebruikmaken van diverse fiscale stimuleringsregelingen. Bovendien hebben ze geen omkijken naar hun zonnepaneleninstallatie, want Boeren met Zon verzorgt het onderhoud, het beheer en de verzekering.

Ook interessant bij lagere fiscale winst
Ook nu de opbrengsten van melk lager zijn, kunnen veehouders dankzij deze regeling duurzaam produceren. Weliswaar genieten ze dan minder of geen fiscale voordelen, maar de kosten voor de huurkoop zijn vaak ongeveer gelijk aan de stroomkosten. Daarom kan de huurkoop toch interessant zijn voor agrarische ondernemers. Dat geldt vooral bij een stroomverbruik van 20.000 tot 50.000 kWh per jaar.

Meer informatie:  www.boerenmetzon.nl.

LET OP:
Alleen agrarische ondernemers in de provincie Overijssel kunnen van dit aanbod gebruikmaken!

 

Partners in Boeren met Zon

Management: Stichting Stimuland
Stichting Stimuland is een onafhankelijke stichting die projecten op het platteland stimuleert, initieert en begeleidt. Dit doen we in opdracht van overheden en/of private partijen. Wij vervullen een brugfunctie tussen beleid en praktijk. Vanuit een onafhankelijke positie en onze uitgebreide kennis van en contacten op het platteland, ontwikkelen en organiseren we voor diverse opdrachtgevers innovatieve projecten met een breed draagvlak.

Aannemer: Agro-NRG 
Agro-NRG bv is een van de oudste en grootste leveranciers van zonne-installaties in Nederland. Het bedrijf levert en monteert jaarlijks ongeveer 15 megawatt (60.000 panelen) in binnen- en buitenland. De materialen bestaan uitsluitend uit hoogwaardige Europese en Japanse componenten, die rechtstreeks van producenten worden ingekocht.

Financiering: Energiefonds Overijssel
Energiefonds Overijssel levert een financiële bijdrage aan Boeren met Zon door middel van een participatie en een lening. Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.