Zonnepanelen met subsidie? Dat kan!

5/11/2020

Zonnepanelen met subsidie? Dat kan!

Heeft u plannen om zonnepanelen op uw bedrijf te plaatsen, of wilt u uw bestaande zon pv-systeem uitbreiden? Dat kan wellicht met behulp van een subsidie. Een SDE++ subsidie, KIA of EIA biedt mogelijkheden voor ondernemers die verduurzamen.

SDE++ najaarsronde opent 24 november

De subsidieregeling ‘Stimulering Duurzame Energieproductie’ (SDE++) is bedoeld voor bedrijven die duurzame energie willen produceren, bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen. Deze subsidie is niet altijd beschikbaar, maar wordt in twee rondes per jaar opengesteld. Op 24 november opent de najaarsronde van dit jaar en kan subsidie aangevraagd worden. Het budget voor deze ronde is € 5 miljard. Mogelijk is dit de laatste keer dat de SDE++ subsidie beschikbaar wordt gesteld.

Ook mogelijkheden met KIA en EIA

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de KIA of EIA als u zonnepanelen laat plaatsen. Als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie, kunt u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Hiermee heeft u fiscaal voordeel op de aanschaf van zonnepanelen. De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) geldt als u investeert in bedrijfsmiddelen.

Wij helpen u graag!

Wilt u duurzame energie produceren en bent u benieuwd of dit met subsidie mogelijk is? Of wilt u graag een voorbeeldberekening voor uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op via info@agro-nrg.nl of bel ons op 0541 - 200 150. Wij helpen u graag!