Nieuws

Nieuws over zonnepanelen en zonne-energie


Voorjaarsronde SDE+ start 13 maart

Terug naar overzichtAfbeelding
Bent u van plan om zonnepanelen op het bedrijf te plaatsen? Dan komt u in aanmerking voor SDE subsidie. De voorjaarsronde SDE+ 2018 loopt van 13 maart 9.00 uur tot 5 april 17.00 uur. Het budget voor de voorjaarsronde bedraagt € 6 miljard.

SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. In 2018 zijn er twee openstellingsrondes voor de toekenning van subsidie voor duurzame energieproductie: voorjaar en najaar. SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dat wil zeggen dat u subsidie ontvangt voor de duurzame energie die u opwekt. Omdat de kostprijs van duurzame energie hoger is dan die voor energie uit fossiele brandstoffen, is de productie van duurzame energie niet altijd rendabel. SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie: de onrendabele top. De subsidie wordt toegekend over een periode van 8, 12 of 15 jaar. Hoeveel jaren u subsidie krijgt, is afhankelijk van de technologie die u gebruikt. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de toegepaste technologie en de hoeveelheid duurzame energie die u produceert.

Waarvoor geldt SDE+?
In 2018 is SDE+ opengesteld voor de productie van:
  • hernieuwbare elektriciteit
  • hernieuwbaar gas
  • hernieuwbare warmte
  • een combinatie van hernieuwbare warmte én elektriciteit (WKK)
Voor wie geldt SDE+?
De doelgroepen voor de SDE+ zijn bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie gaan produceren. Daarbij is het de bedoeling dat degene die de subsidie aanvraagt, ook de pv-installatie zelf in bedrijf neemt.
 
SDE+ aanvragen?
Wilt u SDE+ aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen? Wij kunnen u hierbij helpen! Neem contact met ons op via 0541 - 200 150.

Klik hier voor meer informatie over SDE+
Privacy verklaring