Btw-teruggaveregeling zonnepanelen blijft onveranderd

14/11/2017

Btw-teruggaveregeling zonnepanelen blijft onveranderd

De Centrale BTW Teruggave en Holland Solar melden dat de btw-teruggaveregeling voor zonnepanelen voorlopig onveranderd blijft. Wegens geruchten over een mogelijke aanpassing van de regeling, gingen de beide partijen in gesprek met het Ministerie van Financiën.

‘De regeling is niet zomaar veranderd: het vraagt een wettelijke verandering. Dit heeft een lange doorlooptijd en er zijn momenteel geen plannen in Den Haag om een wetsverandering te starten’, aldus de heer Hagen van De Centrale BTW Teruggave. ‘Volgens ons is dat goed nieuws voor de installateur. Het aanpassen van de Nederlandse kleine ondernemersregeling zou voor particulieren namelijk leiden tot een prijsverhoging van zonnepanelen van ongeveer 20 procent. De komende jaren kunnen de installateur en haar klanten blijven rekenen op de teruggave van de btw via de kleine ondernemersregeling.’

Afwijkende regeling voor Nederland
Binnen Europa geldt de zogenoemde btw-richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld voor harmonisatie van de btw-wetgeving van de afzonderlijke lidstaten. Nederland heeft een afwijkende regeling, dat was onderhandeld bij de invoering van de Richtlijn. De Nederlandse kleine ondernemersregeling heeft sinds 1979 een ‘stand still’ status. Dat betekent dat de regeling niet kan worden gewijzigd. Als de regeling wel zou worden gewijzigd zal de gewijzigde regeling aan Europese Richtlijn dienen te voldoen.

Klik hier voor meer informatie

Bron: Solar Magazine