Boeren met Zon!

30/1/2016

Boeren met Zon

Woensdag 25 november hebben Agro-NRG B.V., Stichting Stimuland en het Energiefonds Overijssel "BoerenmetZon" gelanceerd. In dit samenwerkingsverband helpen de drie partijen agrarische ondernemingen in Overijssel om hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen. BoerenmetZon biedt zonnepanelen installaties aan via een huurkoopregeling, waardoor agrariërs op laagdrempelige wijze zonne-energie kunnen opwekken.

Huurkoopregeling ontzorgt
Dankzij de huurkoopregelin hoeven agrarische ondernemingen geen aanspraak te maken op hun eigen vermogen of een bancaire lening. Omdat zij direct economisch eigenaar van de zonnepanelen instalaties zullen zijn, kunnen ze gebruik maken van diverse fiscale stimuleringsregelingen. Daarnaast wordt het onderhoud, het beheer en de verzekering volledig door Boeren met Zon verzorgd, waardoor de agrarische ondernemer nergens meer omkijken naar heeft.

Agro-NRG B.V. werkt als Twentse ondernemer samen met Stichting Stimuland en Energiefonds Overijssel. Stichting Stimuland is een onafhankelijke stichting die projecten op het platteland stimuleert, initieert en begeleidt. Dit doen zij in opdracht van overheden en/of private partijen. Stichting Stimuland vervuld een brugfunctie tussen beleid en praktijk en ontwikkelt en organiseert voor diverse opdrachtgevers innovatieve projecten met een breed draagvlak. Energiefonds Overijssel levert een financiële bijdrage aan Boeren met Zon door middel van een participatie en een lening. Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie: niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draag Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% "Nieuwe Energie Overijssel" in 2023.

Voor meer informatie ga naar: www.boerenmetzon.nl. Daarnaast worden hier enkele rekenvoorbeelden gegeven met zonnepanelen van de merken Sharp en Solar Frontier en omvormers van het merk Fronius.