Agro-NRG op open dag Energieneutraal Melkveebedrijf Oskam

22/5/2017

Agro-NRG op open dag Energieneutraal Melkveebedrijf Oskam

Op woensdagmiddag 7 juni is er een open dag op het melkveebedrijf van de familie Oskam in Leusden. Zij doen mee aan het Project Voorbeeldbedrijven Energieneutrale Melkveehouderij. In dit kader heeft Agro-NRG zonnepanelen gelegd op het dak van de nieuwe stal.

Duurzame stal
Vijf jaar geleden bouwde Oskam een nieuwe, duurzame stal. Op de groei, met ruimte voor 120 koeien, én met zonnepanelen op het dak. In de nieuwe stal kwamen twee Lely-melkrobots. De elektriciteit die hiervoor nodig is, wordt deels duurzaam opgewekt door de zonnepanelen met een capaciteit van 13.000 kWh. Deze kon Oskam aanschaffen dankzij een subsidie in het kader van de Stimulering Duurzame Energieproductie-regeling (SDE).

Tijdens de open dag zullen Jan en Lisanne Oskam meer vertellen over hoe zij hun bedrijf energieneutraal maken en houden. Melkveehouders, erfbetreders en andere geïnteresseerden uit de provincie Utrecht zijn van 12.30-17.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen op het voorbeeldbedrijf en meer kennis en inspiratie op te doen over de mogelijkheden om energie te besparen of op te wekken.

Energiemarkt
Naast een rondleiding is er ook een energiemarkt, waar bezoekers inspiratie kunnen opdoen over energiebesparing en-/of energieopwekking aan de slag te gaan. Naast Agro-NRG zijn meer organisaties aanwezig. Onder andere Lely Bunschoten, E. Pater Installatietechniek, Agrarisch Handels- en Adviesbureau Wijsman, CLM, Royal Bel Leerdammer, PPP-Agro Advies, Gebiedscoöperatie O-gen, Rabobank Gelderse Vallei, Mueller en Loohuis Agroneutraal op deze middag aanwezig.

Aanmelden
Het bedrijfsbezoek vindt plaats op woensdag 7 juni van 12.30-17.00 uur. Locatie: familie Oskam, Heetvelderweg 1 in Leusden. Klik hier voor meer informatie over het programma van deze middag. Hier vindt u ook de link naar het aanmeldformulier.

Meer weten over het bedrijf van de familie Oskam? Klik hier.