Agro-NRG aanwezig op open dag pluimveebedrijf Harmes

12/11/2018

Agro-NRG aanwezig op open dag pluimveebedrijf Harmes

Op vrijdag 23 november is er een open dag bij Harmes Pluimvee in Klazienaveen. Het pluimveebedrijf is volledig heringericht en gemoderniseerd. Agro-NRG plaatste de zonnepanelen en is aanwezig op de open dag.

Het bedrijf van Harmes is de afgelopen jaren volledig op de schop gegaan. Twee bestaande stallen zijn opgeknapt en gemoderniseerd, twee stallen zijn gesloopt en herbouwd en het bedrijf werd met twee nieuwe stallen uitgebreid.

Energieneutraal
Harmes heeft het bedrijf toekomstgericht gebouwd met oog voor duurzaamheid. Dit is vooral terug te zien in de klimaatbeheersing en energievoorziening. Naast warmtewisselaars is het bedrijf in Klazienaveen uitgerust met een systeem om mest te drogen, om deze vervolgens op het bedrijf in een speciale kachel te verbranden. De energie die daarbij vrijkomt, benut Harmes voor het verwarmen van de stallen. In combinatie met de zonnepanelen en een uitstekende isolatie is het bedrijf volledig energieneutraal.

Presentaties en rondleidingen
Tijdens de open dag kunnen bezoekers het bedrijf bekijken en zijn er gedurende de middag verschillende lezingen en presentaties door deelnemende bedrijven. Ook staan er rondleidingen gepland. Bent u nieuwsgierig? U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen!

  • Datum: vrijdag 23 november
  • Tijd: van 13.30 uur tot 17.30 uur
  • Adres: Van Echtenskanaal NZ 22, 7891 TL Klazienaveen
  • Parkeren: Vanaf het parkeerterrein is er een pendeldienst naar het bedrijf